Buitenschoolse activiteiten

Naast het aanleren van alle schoolse zaken, vinden we het ook belangrijk dat kinderen zich o.a. op het gebied van sport en cultuur kunnen ontwikkelen. Er zijn een heel aantal verschillende aanbieders die allerlei initiatieven op hebben gestart om kinderen te laten ontwikkelen op het gebied van sport en cultuur. Hieronder beschrijven we een aantal opties. In het schooljaar 2018 - 2019 komt er eens per maand een consulent vanuit de gemeente bij ons op school, waar u als ouder allerlei vragen kunt stellen. Deze consulent kan u ook helpen bij andere financiële zaken omtrent uw kinderen.

Buurt sport coaches / beweegteam

Wie zijn wij? Wij zijn Lydia Borg en Daphne Noordman en wij zijn vakleerkracht bewegingsonderwijs. Lydia geeft gymles op De Bouwmanschool en organiseert buitenschoolse activiteiten. Daphne houdt zich alleen bezig met de buitenschoolse activiteiten. Wat doen wij? Wij organiseren eens in de paar weken sportieve activiteiten na schooltijd. De ene keer is dit een clinic bij een vereniging en de andere keer is dit een leuke sport en spel middag in de gymzaal. Iedere basisschoolleerling mag zich opgeven voor deze activiteiten. Let er wel op: een activiteit is niet altijd voor alle groepen.

Waar kun je ons vinden? We promoten de activiteiten op verschillende manieren. Zo hebben we een Facebook account en sturen we aan de ouders een mail rond met informatie over een activiteit (via Parnassis). Ook wordt de activiteit gepromoot in de gymles. Juf Lydia benoemd de activiteit. https://www.facebook.com/BuurtSportCoachBrunnepe/

Hoe kun je je aanmelden? Voor een activiteit moet je je altijd aanmelden via Sportpas. Op sportpas vind je alle activiteiten die aangeboden worden, zie je hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn en hoe laat een activiteit begint. Om je aan te melden heb je wel een account nodig. Deze maak je makkelijk en gratis aan op de website. https://www.sportpas.nl/kampen/gemeente-kampen/home

SPORTPAS Kampen

Download hier de documenten m.b.t. de Sportpas:

Informatiebrief ouders

Voor meer informatie:

www.sportpas.nl/kampen

Tot ziens bij een activiteit!

VOORLEESEXPRESS Kampen

De bibliotheek heeft bijvoorbeeld de voorleesexpres hieronder kunt u op de verschillende links klikken om meer informatie te lezen.

Download hier de documenten m.b.t. de voorleesExpress:

Flyer VoorleesExpress

Aanmeldformulier VoorleesExpress

Voor meer informatie:

Als u niet in de gelegenheid bent om een naschoolse activiteit voor uw kind te financieren. dan worden er vanuit verschillende aanbieders ook allerlei initiatieven geboden. U kunt bijv.:

- de meedoen bon aanvragen

- uw kind opgeven bij het jeufdcultuurfonds of jeugdsportfonds.

- een bijdrage voor de aanschaf van een computer vragen.

- de verjaardagstas aanvragen.

- een fiets aanvragen bij de anwb.

- de sinterklaasbank benaderen.

Voor meer informatie over bovenstaande initiatieven kunt u terecht bij Wendy Staring – Plender en onze school consulent.